Blue Flower

Alex Wanders (AW), "Plousios"

 

Nieuw vanaf 15 augustus 2020  ***= max een maand geleden toegevoegd

 

OverpeinzingenVanaf oktober 2020 zal ik  in periodieke “Overpeinzingen” vertellen over eigen ervaringen, ideeën en beschouwingen, ontstaan op basis van mijn werkzaamheden en de ontmoetingen die ik daarin had.

 

Database

 • MammaDataModule, vanaf 1990. Deze Module omvat het selecteren, verzamelen, analyseren, structureren en valideren van gegevens uit het bevolkingsonderzoek op borstkanker (BOB) vanaf 1990 tot en met juni 2019. Deze data worden gebruikt voor (eigen) wetenschappelijk onderzoek en voor kwaliteitsverbetering van het BOB. Grote zorg wordt besteed aan de vertrouwelijkheid van deze gegevens. Veel van de artikelen op deze pagina zijn gebaseerd op de data van deze Module.  (a/s)

 

Persoonlijke diagnostiek, in tegenstelling tot One fits all

 

Gestructureerde Verslaglegging, Structured Reporting

 

 Verwijs-strategie in het bevolkingsonderzoek op borstkanker

 

Digital Breast Tomosynthese 

 

Survey 

 

Lopende projecten

 • Vergelijking screen detected cancers met interval cancers.
 • ***( 17 aug 2020) Belang van artificiele intelligentie bij het voorkómen van intervalcarcinomen : een abstract hierover is op 17 augustus 2020 door de Radiology Society of North America (RSNA) geaccepteerd als featured content, te presenteren in een mondelinge voordracht op maandag 30 november 2020 8:30 (a/s)
 • Verwijs-strategie in het BOB bij afwijking Massa en Birads0
 • Revisie door screeningsradiologen van mammogrammen voorafgaande aan het vaststellen van intervalcarcinomen
 • Selectie en follow-up van verwijzingen uit het BOB naar het ziekenhuis op basis van calcificaties op het screeningsmammogram
 • Ondersteuning van projecten van andere onderzoekers

 

Auteurschap: eerste (a), senior (s), co- (c) auteur; medewerkend (m) 

Alex Wanders (AW), "Plousios"

 

Op deze pagina vindt u verwijzingen naar zaken waarvan ik geniet, waarvan ik onder de indruk ben, waarvan ik hou, waarmee ik plezier heb of waardoor ik energie opdoe. Het vormt mede de rijkdom van mijn leven, daarom ben ik  "Plousios", iemand die rijk is. 

Nieuw vanaf 15 augustus 2020  ***= max een maand geleden toegevoegd. 

Niet alles blijft even interessant, >>>>Archief

 

Mijn cv: Alex Wanders 

 

Levensfilosofie Ithaca, gedicht van Kavafis, uitgesproken door Sean Connery, muziek van Vangelis. 

 

OverpeinzingenVanaf 15 oktober 2020 zal ik  in periodieke Overpeinzingen vertellen over eigen ervaringen, ideeën en beschouwingen, ontstaan op basis van mijn werkzaamheden en de ontmoetingen die ik daarin had.

 

Mijn drieluik:

 

Publicaties

 

Corona 

  
Clooney, onze caique papegaai:

 

Luchtvaart

 • Van 1977 tot 1981 heb ik als Aviation Medical Examiner (AME) gewerkt in het toenmalige Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Geneeskundig Centrum in Soesterberg, thans Centrum voor Mens en Luchtvaart
 • Een deel van mijn opleiding tot AME/ Fliegerartz vond plaats in het  Flugmedizinisches Institut der Luftwaffe in Fürstenfeldbruck
 • Eerste groep Europese ruimtevaarders. In 1978 was ik lid van de Selectie Commissie van ESA. In december 1978 werd in Parijs de keuze bekend gemaakt.
 • NF 5 Northrop : In 1978 mocht ik als Aviation Medical Examiner en prive piloot meevliegen in een NF5 (5B, dual seat) in een formatie van twee vliegtuigen van Gilze Rijen naar de Waddeneilanden. Helaas heb ik van deze tocht alleen foto's, maar deze video geeft enig idee van de sensatie van een dergeljjke vlucht.
 • NVvLG:  "De Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ruimtevvaartgeneeskunde heeft als doel de beoefening en bevordering van de luchtvaartgeneeskundige wetenschap. Zij tracht dit doel te bereiken door het leggen en onderhouden van kontakten met allen die op lucht- en ruimtevaartgeneeskundig terrein werkzaam zijn. Wetenschappelijke problemen worden bestudeerd en onderzoek op lucht- en ruimtevaartgeneeskundig gebied wordt gestimuleerd en ondersteund door middel van raad en (bescheiden) financiële steun. Het opstellen van wetenschappelijke publicaties wordt bevorderd en zonodig wordt hierbij advies en hulp geboden." Sinds 2015 ben ik webmaster van deze website.
 • Microsoft Flight Simulator: de DeLuxe uitgave met gedetailleerde beelden van Schiphol is een aanrader. Voorwaarde is een top game-pc.

 

Kijk (en luister)

 

Luister (en kijk)

 

Leerzaam:

 

Reis (kijk en luister)

 

Zeezeilen:

 • Van Saint Malo via Guernsey naar LandsEnd, via Jersey terug: mijn eerste grote zeilreis in 1988 in een Jeanneau 42. Uren filmmateriaal liggen klaar om bewerkt te worden.
 • Mijn laatste grote zeiltocht van 2400 km bracht mij van Lefkas in Griekenland naar Port Camargue in Zuid-Frankrijk,een reis van 31 dagen, via 26 havens in Griekenland, Italie en Frankrijk, drie man in een Bavaria 34. Kijk om een indruk te krijgen naar deel 3 van Cala Galera in Italie naar de thuishaven Port Camargue in Zuid-Frankrijk.

 

Griekenland 

 

Griekse mythologie

 

Mounth Athos

 

Geschiedenis, kunst

 

Taal

 

Lees (nog eens):

 

Speel(s)

 

Sport

 

Construeer

 

Technologie, artificiele intelligentie en robotica:

 

Cryptografie

  

Uit het nieuws