Alex Wanders (AW), "Plousios"

Alex Wanders (AW), "Plousios"

***= max een maand geleden toegevoegd

OverpeinzingenVanaf oktober 2020 zal ik  in periodieke “Overpeinzingen” vertellen over eigen ervaringen, ideeën en beschouwingen, ontstaan op basis van mijn werkzaamheden en de ontmoetingen die ik daarin had.

 

Database

  • MammaDataModule, vanaf 1990. Deze Module omvat het selecteren, verzamelen, analyseren, structureren en valideren van gegevens uit het bevolkingsonderzoek op borstkanker (BOB) vanaf 1990 tot en met juni 2019. Deze data worden gebruikt voor (eigen) wetenschappelijk onderzoek en voor kwaliteitsverbetering van het BOB. Grote zorg wordt besteed aan de vertrouwelijkheid van deze gegevens. Veel van de artikelen op deze pagina zijn gebaseerd op de data van deze Module.  (a/s)

 

Persoonlijke diagnostiek, in tegenstelling tot One fits all

 

Gestructureerde Verslaglegging, Structured Reporting

 

 Verwijs-strategie in het bevolkingsonderzoek op borstkanker

 

Digital Breast Tomosynthese 

 

Survey 

 

Lopende projecten

  • Vergelijking screen detected cancers met interval cancers.
  • Belang van artificiele intelligentie bij het voorkómen van intervalcarcinomen: een abstract hierover is op 17 augustus 2020 door de Radiology Society of North America (RSNA) geaccepteerd als featured content, en is gepresenteerd in een mondelinge voordracht op maandag 30 november 2020 8:30 (a/s)
  • Verwijs-strategie in het BOB bij afwijking Massa en Birads0
  • Revisie door screeningsradiologen van mammogrammen voorafgaande aan het vaststellen van intervalcarcinomen
  • Selectie en follow-up van verwijzingen uit het BOB naar het ziekenhuis op basis van calcificaties op het screeningsmammogram
  • Ondersteuning van projecten van andere onderzoekers
© 2020 A.Wanders